DIODE LASER

Ontharen met de Diode Laser

De behandelmethode met de Diode laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere tot zeer donkere huid! In tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij IPL- behandelingen heeft laserlicht één golflengte, waardoor met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels bereikt kunnen worden. De belangrijkste kenmerken van laserlicht zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie.

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat de Diode laser de beste behandelresultaten gaf voor definitieve ontharing. Het betreft hier de allernieuwste techniek die geschikt is voor alle huidtypen. De lasers die gebruikt worden voor definitief ontharen hebben een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels. In slechts een fractie van een seconde geeft de Diode laser zijn energie af. De korte energieafgifte is net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. Door een uniek koelsysteem in de behandelkop van de Diode laser wordt de huid extra beschermd tijdens het vrijkomen van de Diode laserenergie.

✔ Meest effectieve methode voor ontharen
✔ Goedgekeurd door de US FDA, de hoogste Amerikaanse testautoriteit van medische apparatuur
✔ Geschikt voor alle huidtypen (ook huidtypen V en VI)

Aantal laserbehandelingen

Haren groeien in een cyclus. Er zijn 3 cyclussen bekend, namelijk de groeifase, de overgangsfase en de uitvalsfase. Slechts een deel van de haren bevindt zich in de groeifase.

De serie haren in de groeifase, waarbij het pigment diep in het haarzakje bevindt, reageert optimaal op een laserbehandeling. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe serie haren in deze fase. Bij haren op het gelaat duurt dit ongeveer 6 weken en de haren op het lichaam 8 weken. Daarom zien wij u graag na 6-8 weken terug voor een behandeling. Na elke behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker.

Na gemiddeld 6 behandelingen zijn alle haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Wel is het mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden, door bijvoorbeeld de overgang en andere hormoonschommelingen. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde haren niet reageren op de laser. Wij adviseren om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Tarieven gelaat

Bovenlip / Kin  €40,-

Hals / Nek €40,-

Wenkbrauwen tussenstuk €35,-

Kaaklijn €40,-

Kaaklijn (incl. bakkebaarden) €80,-

Wangen €45,-

Wangen (incl. jukbeen) €50,-

Gehele gezicht €120,-

Tarieven bovenlichaam

Handen/Vingers €45

Schouders €85,-

Oksels €60,-

Bovenarmen €65,-

Onderarmen €65,-

Armen volledig €100,-

Rug (tot taille) €100,-

Onderrug €65,-

Tepelhof €35,-

Borsten vrouw €55,-

Borstkast man €150,-

Buik vrouw €75,-

Buik man €100,-

Handen (incl. vingers) €55,-

Tarieven onderlichaam

Bovenbenen €100,-

Onderbenen (incl. knie) €75,-

Benen volledig €250,-

Voeten (incl. tenen) €40,-

Bikinilijn €60,-

Bikinilijn volledig (incl. schaamstreek) €100,-

Billen €85,-

Bilnaad €60,-

Laser ontharen: voor, tijdens en na een laser behandeling.

Voor de behandeling
* 6 weken voor de behandeling en gedurende de gehelebehandelperiode niet harsen en/of epileren, Epilady gebruikenof bleken.
* in de 24 uur ontharingscrème gebruiken of scheren.
* 2 weken voor en 2 weken na de behandeling geen zon ofzonnebank, liefst de hele periode de zon vermijden.
* Als het te behandelen gebied toch aan de zon wordtblootgesteld in de tussenliggende tijd, gebruik dan eensunblock, factor 50.
* Op de dag zelf geen cosmetica zoals make-up of bodymilkgebruiken.
* Draag tijdens de behandelingen lichte/witte kleding en/ofondergoed in verband met de absorptie van licht. Draagmakkelijk zittende kleding.

Tijdens de behandeling
* 3 à 4 dagen voorafgaand aan elke behandeling de harenvan het te behandelen gebied laten groeien. Maak netvoordat je gaat scheren een paar foto’s met je mobiel, zodatwe de vooruitgang kunnen zien.
* Het te behandelen gebied moet op de dag zelf compleeten heel goed geschoren zijn, want anders kunnen haartjesdoor de laser verbranden.
* Voorafgaand aan de behandeling wordt je huidgedesinfecteerd met alcohol en er wordt een gel op het tebehandelen gebied aangebracht. Je krijgt een speciale bril opter bescherming van je ogen. De kop van het apparaat wordtnu op de huid geplaatst en heen en weer bewogen. Hierbijvoel je warmte en een lichte prikkel-sensatie, die goed teverdragen is en vrijwel pijnloos is.

Na de behandeling
* Ontzie de huid de dag van de behandeling. Bij een branderig gevoelmag je koelen met koude kompressen of gebruik gel op basis van aloëvera voor een verkoelend effect.
* Ga niet naar de sauna, zwemmen of in de jacuzzi de eerste 24 uurna de behandeling. Lauw douchen mag wel.
* Niet krabben of wrijven tot een week na de behandeling.
* Niet trekken of plukken aan de haartjes.
* Drink veel water na de behandeling.
* Na de behandeling kunnen roodheid en/of zwelling ontstaan rondde haarfollikels. Dit gaat vanzelf over.
* Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar dat behandeld isongeveer 2 tot 4 weken. Deze haren komen dus niet meer terug.

Herhaling van de ontharingsbehandelingen
* Er zijn gemiddeld 6 (tot 8) behandelingen nodig, dit is afhankelijk vanhet type haar dat je hebt.
* De behandelingen moeten om de 6 weken worden uitgevoerd.

Wanneer mag de behandeling NIET uitgevoerd worden?
* Bij gebruik van bepaalde medicijnen mag je niet worden behandeldmet de Diode Laser. Het gaat o.a. om medicijnen zoals hormonen,corticosteroïden, bepaalde lichtgevoelige medicijnen (zie bijsluiteronder fotosensibiliteit).
* Bij gebruik van bruin zonder zon, zwangerschap, suikerziekte,epilepsie, (huid)kanker, open wonden en huid- en/of aderontsteking.
* Deze en alle andere indicaties dien je vooraf bij mij te melden. Bijtwijfel kun je altijd jouw huisarts raadplegen.

Contra indicaties
* Zwangerschap Onwel zijn, een acute infectie of koorts Hethebben van een pace maker of een inwendige defibrilator Eenactieve koortslipinfectie Gordelroos Verse littekens van eenoperatie Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kankerHet gebruik van bepaalde medicijnen die lichtgevoelig zijn. Dezeinformatie vind je in de bijsluiter van je medicijnen. Overleg altijdmet je huisarts.
* Het gebruik van zware ontstekingsremmers Metalen in of netonder de huid waar de behandeling plaatsvindt Pinnen ofschroeven in gewrichten of botten Piercings, deze zullen er evenuit moeten Het hebben van tatoeages. De kans is aanwezig datdoor de behandeling de tatoeage verbleekt