Een nieuwe innovatieve en tevens veilige methode voor non-invasieve medisch- en cosmetische huidbehandelingen dat geschikt is voor alle huidtypen en alle leeftijden is plasma lift. Met non-invasieve behandeling wordt bedoeld dat er niet gesneden hoeft te worden en dat er dus geen bloedingen of hechtingen aan te pas komen.

De methode werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen geïoniseerde plasma dat ervoor zorgt dat kleine stukjes van de opperhuid verdampen. Door deze verdamping trekken de huidvezels samen en ontstaat er een lokaal krimpeffect wat zorgt voor een liftend effect en een strakkere huid. Dit gebeurt zonder dat er sprake is van direct contact met de huid. Ruim een half uur voor de behandeling wordt de huid oppervlakkig en plaatselijk verdoofd. Dit maakt de behandeling vrijwel pijnloos.

Plasma lift kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Het kan als alternatief dienen voor een chirurgische ooglidcorrectie en het verwijderen van overtollig huid. Daarnaast zorgt het van een liftend effect in zones zoals de kaaklijn, hals, mondhoeken en wenkbrauwen.

Hoe kan ik het herstel bevorderen?

Het beste is om het behandelde gebied zo droog mogelijk te houden voor een snel herstel. Als de korstjes ingedroogd zijn, mag u de vaseline of hydraterende creme gebruiken die u meekrijgt na de behandeling. Wel mag u na de behandeling gelijk koelen met een koelelement (doek ertussen) niet al te nat washandje erop te houden.

 

Deze reacties horen bij het natuurlijke genezingsproces en in sommige gevallen kan de roodheid en zwelling een aantal dagen aanhouden.

Koelen met water of een natte washand werkt in dit geval kalmerend en helpt de zwelling te verminderen. Het tranen van de ogen kan in sommige gevallen voorkomen. Het beste is om het behandelde gebied zo droog mogelijk te houden voor een snel herstel. Dus de eerste twee dagen geen crème of zalf gebruiken.

 

Bij het genezingsproces van het behandelde gebied ontstaan heel kleine korstjes op de kleine gaatjes die met plasma in uw huid zijn gemaakt. Deze zullen vanzelf loslaten (niet krabben of wrijven). Deze korstjes houden ongeveer 5-7 dagen aan en verdwijnen dan weer vanzelf. Gewoon douchen is geen enkel probleem na de behandeling, echter zwemmen en sauna raden wij sterk af. Na 48 uur mag u camouflage aanbrengen.

 

Als uw huid weer is genezen na ca 7 a 8 dagen, adviseren wij het gebruik van hoge zonnebrandcrème om zonnebrand te voorkomen. De huid blijft zeker tot 3 maanden na de behandeling gevoelig hiervoor.

Wanneer u deze nazorginstructies goed opvolgt, werkt dit mee aan een snel herstel van uw huid!

Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen.

plasma lift [pb-city]