DE FRACTIONAL CO2 LASER THERAPY
De fractional cool laser reageert op water in de huidcellen, en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt er nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd. Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd. De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen
collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd. Met deze nieuwe methode Cool laser behandeling kunnen wij bij verschillende indicaties goede resultaten leveren op het gebied van huidvernieuwing, diepere rimpels, chirurgische of acné littekens! Deze nieuwe behandeling biedt absoluut uitkomst!

HOE GAAT DE LASERBEHANDELING IN ZIJN WERK?
De Fractional Cool laser die gebruikt wordt bij Estetica clinic, is gefractioneerd. Dit houd in dat er in een rastervorm behandeld wordt. Vroeger met de oude methode laser werd de gehele huidlaag verwijderd wat zorgde voor een zeer lange downtime en grote kans op complicaties. Bij de gefractioneerde behandeling worden heel veel kleine gaatjes in de huid gemaakt en blijft de huid tussen de gaatjes onbeschadigd. De downtime is daardoor veel korter en de kans op complicaties minimaal. Tijdens de behandeling worden kleine gaatjes in de huid gemaakt en de energie van de laser verspreid zich vlak onder de opperhuid. Hierbij wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De huid wordt hierdoor weer strakker en dikker.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is per persoon verschillend en ook afhankelijk van het doel van de situatie en de gewenste intensiteit van de behandeling. Tijdens een 1e gratis en vrijblijvend consult vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast
bekijkt ze jouw specifieke situatie. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al je vragen.

WAAROM KIEZEN VOOR DE NIEUWSTE METHODE FRACTIONAL COOL LASER
BEHANDELING?
• Acnelittekens
• Chirurgische littekens
• Grove poriën
• Licht- en zonbeschadigde huid
• Pigmentvlekjes
• Fijne lijntjes en rimpels
• Zwakke huidtextuur
• Striae
• Geen anesthesie vereist
• Veilig en doeltreffend
• Duidelijk zichtbaar resultaat
• Weinig risico’s en nauwelijks complicaties.
Voor mensen met een donkere huid is de laser minder geschikt.

EVENTUELE RISICO’S EN COMPLICATIES
Bij elke behandeling bestaat een zeer geringe kans op een complicatie. Voor alle laserbehandelingen geldt dat er tijdens de behandeling veel warmte ontstaat in de huid waardoor brandwondjes kunnen ontstaan. Dit kan tijdelijk kleurverschil in de huid veroorzaken. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot 3 maanden aanhouden. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden.

NA DE BEHANDELING
De huid ziet er rood uit en kan wat branderig aanvoelen de eerste uur Er wordt een verkoelende elementen aangebracht en gelijk de thuisinstructies worden meegegeven. De behandelde huid ingesmeerd met de meegegeven zalf. Het is van belang deze zalf thuis 3 a 5 maal daags op te smeren om de behandelde huid vet te houden. Zo wordt korstvorming tegengegaan ook heel belangrijk om dagelijks 2 liter water te drinken. Na 1 dag mag u weer douchen alleen de behandelde huid drooghouden voor minimaal 2 dagen. Advies is om na de 3e dag de behandelde huid te smeren met vaseline een paar keer per dag. Na de 5e dag zal de huid vervellen en zullen de kleine korstjes niet meer zichtbaar zijn. Na ongeveer een week zult u niets meer aan de huid zien. Het is verstandig om de eerste 3 maanden zonlicht op de behandelde huid te vermijden. Dit om verkleuring van de huid te voorkomen. de huid moet goed beschermd worden tegen de zon met minimaal factor 30.